STALNI PREDSTAVNIKA RUSIJE U UN: Tražimo nastavak 10. sednice GS UN o zaštiti palestinskih civila

Tanjug

18. 10. 2023. u 20:37

RUSIJA inicira nastavak 10. hitne specijalne sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) o zaštiti civilnog stanovništva Palestine, izjavio je danas stalni predstavnik Rusije u toj organizaciji Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN (SB UN).

СТАЛНИ ПРЕДСТАВНИКА РУСИЈЕ У УН: Тражимо наставак 10. седнице ГС УН о заштити палестинских цивила

Foto: AP Photo/Richard Drew

-S obzirom na to da SB UN nije bio u stanju da formuliše jasan odgovor na izazove, iniciramo nastavak 10. hitne specijalne sednice Generalne skupštine UN o zaštiti civilnog stanovništva Palestine radi sveobuhvatne rasprave o situaciji u zoni palestinsko-izraelskog sukoba i načinima za njeno rešavanje, rekao je Nebenzja, prenosi agencija RIA Novosti.

On je kritikovao odluku SAD da ne podrži razoluciju o sukobu na Bliskom istoku i istakao da Savet bezbednosti nije doneo odluku koja bi mogla da spreči humanitarnu tragediju u Gazi.

-To je cena kašnjenja članova SB od kojih su mnogi odugovlačili poslednjih 11 dana od početka eskalacije oko Gaze, rekao je Nebenzja i predočio da SB nije poslao jasan, snažan, kolektivni signal pozivajući na "hitan, održiv i poštovan humanitarni prekid vatre".

Savet bezbednosti je ranije odbacio rezoluciju Brazila kojom se, pored rata, osuđuju i "gnusni teroristički napadi" palestinske militantne grupe Hamas.

Od 15 država članica SB UN, 12 je glasalo za, dve su bili uzdržane, uključujući Rusiju.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove