IZRAEL SUROVO ODGOVORIO NEPRIJATELJU: Vojska napala džamije u Pojasu Gaze koje su koristile jedinice Hamasa

Tanjug

08. 10. 2023. u 00:58

IZRAELSKO vazduhoplovstvo napalo je dve džamije u Pojasu Gaze, koje su, prema izraelskoj vojsci, koristile snage Hamasa kao infrastrukturu za izvođenje terorističkih aktivnosti, saopštila je pres služba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

ИЗРАЕЛ СУРОВО ОДГОВОРИО НЕПРИЈАТЕЉУ: Војска напала џамије у Појасу Газе које су користиле јединице Хамаса

Foto: EPA/Depositphotos

- Snage IDF-a napale su dva vojna infrastrukturna objekta koja se nalaze u džamijama u Pojasu Gaze, koje je teroristička organizacija Hamas koristila za napade na Izrael...Hamas nastavlja svoje terorističke aktivnosti unutar Pojasa Gaze, eksploatišući verske objekte i namerno postavljajući svoju vojnu imovinu blizu civilnog stanovništva - navodi se u saopštenju.

Broj Izraelaca koji su poginuli u današnjIim napadima Hamasa na Izrael porastao je na više od 250, dok je povređeno njih više od 1.450, javljaju izraelski mediji.

S druge strane, palestinsko ministarstvo zdravlja u Gazi je saopštilo da su najmanje 232 Palestinaca ubijena, a da je najmanje 1.700 ranjeno na toj teritoriji u izraelskoj odmazdi nakon napada Hamasa na Izrael, preneo je "Tajms of Izrael".

BONUS VIDEO: NOVI RAT -  Hamas napao Izrael

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)