IZRAELCI PROŽIVLJAVAJU HOROR, TRAŽE POMOĆ: Tvrde da napadači iz Gaze pokušavaju provaliti u njihove domove i pucaju po vratima

Novosti online

07. 10. 2023. u 14:05

STANOVNICI dve izraelske zajednice rekli su državnoj televizijskoj stanici Kanal 12 da napadači iz Gaze pokušavaju da provale u njihove domove.

ИЗРАЕЛЦИ ПРОЖИВЉАВАЈУ ХОРОР, ТРАЖЕ ПОМОЋ: Тврде да нападачи из Газе покушавају провалити у њихове домове и пуцају по вратима

FOTO: Tanjug/AP

Oni su više puta na televiziji molili za pomoć odbrambenih snaga Izraela.

Jedan stanovnik kibuca Nir Oz rekao je preko telefona da se njegova porodica, uključujući dvoje dece starosti 7 i 9 godina, zabarikadirala u sigurnoj sobi dok su militanti pucali na vrata.

Takođe, izraelski mediji nastavljaju da emituju intervjue sa rođacima Izraelaca za koje se čini da su nestali. U međuvremenu, izraelske vlasti još uvek nemaju potpunu kontrolu nad više zajednica, a pojavljuju se i izveštaji da su neki civili taoci Hamasovih militanata.

FOTO: Tanjug/AP

Veliki broj pripadnika izraelske policije i granične policije reaguje na više lokacija i pretnji, rekao je u subotu portparol policije Din Elsdan. On je rekao da su tehničari odeljenja za bombe raspoređeni da očiste ostatke projektila i lokacije gelera.

- Trenutno smo u ratnom stanju, u složenom napadu na područje oko Gaze i gradove na jugu Izraela. Trenutno postoji 21 aktivan front na jugu - rekao je.

Najmanje 22 Izraelca su ubijena, a 545 ranjeno u današnjem napadu Hamasa na Izrael iz Pojasa Gaze, saopštile su izraelske hitne službe.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je u video poruci iz vojnog štaba u Tel Avivu poručio da je Izrael u ratu.

Foto: Tanjug/AP

- Mi smo u ratu, ovo nije vojna operacija. Jutros je Hamas izveo smrtonosni, iznenadni napad na Izrael i naše građane - rekao je Netanjahu i dodao da je dao instrukcije da se najpre očiste sela gde su upali i naredio mobilizaciju rezervista kako bi se svom snagom odgovorilo neprijatelju.

- Hamas će platiti cenu koju nikada do sada nije - poručio je Netanjahu u obraćanju naciji.

(Kurir.rs)

BONUS VIDEO: NOVI RAT: Hamas napao Izrael

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!