NAPETO U STEJT DEPARTMENTU: Srpska novinarka pitala Mileru postavila nezgodno pitanje - on izbegavao da odgovori (VIDEO)

Novosti online

02. 10. 2023. u 22:00

U NAPETOJ razmeni u sali za brifing Stejt departmenta u ponedeljak, Ksenija Pavlović Mekater, osnivač i izvršni direktor The Pavlovic Today, suočila se sa sekretarom za štampu Metjuom Milerom zbog oprečnih izjava u vezi sa srpskim trupama na administrativnoj liniji sa KiM.

НАПЕТО У СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТУ: Српска новинарка питала Милеру поставила незгодно питање - он избегавао да одговори (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/The Pavlovic Today

- Srbin je rekao da su Beloj kući u petak rekli da se trupe smanjuju, a onda imate čak i predsednika Srbije koji je rekao da su prošle godine imali 14.000 vojnika. Ta brojka je trenutno bila 7.500. A sada se smanjuje na 4.000 -  rekla je Pavlović Mekater.

Pitala je Milera: „Zašto ste onda izdali saopštenje u kojem kažete da se trupe povećavaju kada vam je on (predsednik Srbije) rekao da se smanjuju?

Pavlović Mekater se osvrnula na činjenicu da je telefonski razgovor sekretara Blinkena sa predsednikom Vučićem u petak bio nekoliko sati pre saopštenja Bele kuće.

Miler je, očigledno pod pritiskom, odgovorio: „Zato što smo videli izvesno povećanje srpskih snaga na granici. A sada da li se oni smanjuju od petka? Videli smo izveštaje, ali kao što sam rekao, još nismo verifikovli.”

Uporna u potrazi za odgovorima, Pavlović Mekater je nastavila: „Da li je Džo Bajden potpisao tačne reči kada je izjava izašla?“

Miler je odgovorio: „Neću razgovarati o internim razmatranjima unutar vlade, ali mogu vam reći da stojima iza toga što smo rekli".

Pokušavajući da nastavi sa svojim ispitivanjem, Pavlović Mekater je naglo prekinuta kada je Miler pozvao drugog reportera, što je izazvalo zabrinutost zbog nejednake raspodele vremena u prostoriji za brifing. „Važno je, molim vas“, insistirala je.

- U ponedeljak je uvek više posla -  rekao je Miler uprkos tome što je drugim dopisnicima u to vreme davao više pitanja.

Pavlović Mekater je, neustrašivo, odgovorila: „Da, ali ovde postoji važno pitanje, znate“, skrećući pažnju na kritičnu prirodu ovog pitanja usred tekuće krize na severu KiM.

Pavlović danas će se vratiti u salu za brifing da postavi još pitanja.

(The Pavlovic Today)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)