RUSKI BACAČ RAKETA PRECIZAN I DO 100 ODSTO: Pogledajte kako radi "Tornado-S"

Novosti online

20. 09. 2023. u 21:29

PRECIZNOST višecevnog bacača raketa „tornado-s“ prilikom upotrebe savremene municije dostiže 100 odsto, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

РУСКИ БАЦАЧ РАКЕТА ПРЕЦИЗАН И ДО 100 ОДСТО: Погледајте како ради Торнадо-С

Foto: Printscreen Telegram/Sputnik Srbija

- Jedinice koje rukuju sistemima 'tornado-s' izvode precizne napade na ključne vojne objekte protivnika. Artiljerija navođenim raketama uništava uporišta na liniji fronta, stanice za istovar opreme, municije i goriva, skladišta i kamuflirana komandna mesta. Preciznost pogotka prilikom korišćenja savremene municije dostiže 100 odsto. Nije iznenađujuće što neprijateljske obaveštajne jedinice neprekidno, ali bezuspešno pokušavaju da otkriju lansirne položaje sistema, kao i skloništa - navodi se u saopštenju.

Stoga, kako bi isključili mogućnost otkrivanja, ruske jedinice koje rukuju sistemima u zoni specijalne vojne operacije stalno menjaju položaje. Samo se jednom rakete lansiraju sa iste pozicije nakon čega se sistemi za nekoliko minuta pomeraju na drugo mesto.

- Sistem 'tornado-s' preuzeo je od prethodnika sve najbolje – pouzdanost, prohodnost. To je u suštini kompjuter koji puca. Sam izračunava putanju, određuje pravac projektilu. Daljinski upravljač omogućava rad sa udaljenosti od nekoliko desetina metara radi maksimalne sigurnosti posade. Lansiranje se takođe može izvršiti iz kabine - precizira ruska vojska.

Višecevni bacač raketa „tornado-s“ predviđen je za uništavanje pojedinačnih ciljeva, kao i meta koje su koncentrisane na nekoj površini. Upotrebljava se kako za odbranu, tako i za napad.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)