NEMAČKA NEĆE DA OBUČAVA UKRAJINCE NA F-16: Pistorijus – Mi im pomažemo sa PVO, artiljerijom i sa oklopnim vozilima

Novosti online

18. 09. 2023. u 23:34

NEMAČKA ne planira da se pridružuje obučavanju ukrajinskih pilota na avionima F-16, izjavio je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus u intervjuu za „Bild“.

НЕМАЧКА НЕЋЕ ДА ОБУЧАВА УКРАЈИНЦЕ НА Ф-16: Писторијус – Ми им помажемо са ПВО, артиљеријом и са оклопним возилима

Foto AP

-Naša pomoć usmerena je na artiljeriju, PVO, oklopna vozila i inžinjerijske sposobnosti, precizirao je on.

Prema njegovim rečima, Nemačka takođe ima za cilj da ukrajinskoj vojsci do jeseni obezbedi toplu odeću i sisteme za grejanje.

-Podržavamo ono u čemu smo dobri i što je Ukrajini najpotrebnije. U okviru koalicije lovaca drugi partneri pokazuju svoju jaču stranu. I tako je najbolje, dodao je on.

Foto: Shutterstock/Ilustraciju

Nemačka priprema dodatni paket vojne i humanitarne pomoći Ukrajini u vrednosti od ukupno 400 miliona evra, uključujući nabavku dodatne municije, oklopnih vozila, sistema za deminiranje, agregata, zimske odeće i sistema za grejanje uoči zime, saopštio je ministar odbrane ove zemlje Boris Pistorijus u intervjuu za „Bild“.

-Dodatno ćemo isporučivati municiju – eksplozivne i minobacačke granate, protivminske rakete, jer je municija ono što je Ukrajini najpotrebnije, rekao je on.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NIKOL KIDMAN SVAKE GODINE ISPOŠTUJE KRSNU SLAVU: Intimni trenuci - nikada nećete pogoditi kod kog našeg glumca redovno dolazi