SUD DONEO ODLUKU ZA ŽENU "EL ČAPA": Posle dve godine robijanja Ema Koronel Ajspuro izlazi na slobodu

Đ.G.

14. 09. 2023. u 16:21

EMA Koronel Ajspuro, supruga ozloglašenog meksičkog narko-bosa Hoakina 'El Čapa' Gusmana, trebalo bi da bude puštena iz američkog pritvora u sredu, pokazuju podaci, dve godine nakon što je zatvorena zbog svoje uloge u pomaganju narko carstva svog muža.

СУД ДОНЕО ОДЛУКУ ЗА ЖЕНУ ЕЛ ЧАПА: После две године робијања Ема Коронел Ајспуро излази на слободу

Foto: EPA

Koronel (34), koja je dvojni američko-meksički državljanin, priznala je krivicu u novembru 2021. po optužbama za trgovinu drogom i pranje novca, kao i za pomaganje u bekstvu njenog supruga iz meksičkog zatvora 2015. godine.

- Iz razloga privatnosti i bezbednosti ne razrađujemo konkretne planove za oslobađanje - rekao je portparol FBI za Si-En-En o Koronelovom puštanju. Američki savezni zatvorski dosijei pokazuju da je Koronel držana u rezidencijalnoj ustanovi i da će biti puštena u sredu.

Guzman, koji je dvaput pobegao iz zatvora, trenutno služi doživotnu kaznu u zatvoru Supermaks u Koloradu sa visokim stepenom bezbednosti nakon što je osuđen 2019. godine za učešće u zločinačkom poduhvatu, švercu droge i raznim optužbama za vatreno oružje.

Koronel je na sudu priznala da je bila saučesnik u pomaganju Guzmanu u uvozu oko 450 kg kokaina, 90 kg heroina i blizu 90.000 kg marihuane u Sjedinjene Države.

Uprkos njenoj umešanosti u visok nivo trgovine drogom, savezni tužioci rekli su da Koronel nije bila lider u organizaciji i da je imala samo sporednu ulogu u mnogo većoj operaciji koju je vodio Guzman – koji je na sudu opisan kao „nemilosrdni i krvožedni vođa jednog od najistaknutijih svetskih narko kartela.

Bivša kraljica lepote udala se za Gusmana 2007. na svoj 18. rođendan i često je slikana tokom suđenja svom suprugu kako nosi luksuznu odeću, dok je njen raskošan način života često prikazivan na njenom verifikovanom Instagram nalogu, koji je neaktivan od decembra 2020. godine.

Guzmanov kartel Sinaloa ostaje u funkciji. Bajdenova administracija je u februaru sankcionisala nekoliko saradnika grupe zbog učešća u proizvodnji i distribuciji fentanila i metamfetamina, preneo je RT.

BONUS VIDEO: AKTIVIRAO SE VULKAN NA HAVAJIMA - Kilauea izbacuje "fontane lave"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!