KIJEV ANALIZIRAO NOVO ORUŽJE: Ruske avionske bombe FAB-500 gotovo nemoguće oboriti

Novosti onlajn

13. 09. 2023. u 16:47

RUSKE modifikovane avionske bombe FAB-500 praktično je nemoguće oboriti, izjavio je portparol Ratnog vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat za list „Vašington post“.

КИЈЕВ АНАЛИЗИРАО НОВО ОРУЖЈЕ: Руске авионске бомбе ФАБ-500 готово немогуће оборити

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Teoretski, moguće se suprotstaviti tim bombama, ali ih je izuzetno teško oboriti. Gotovo nemoguće - rekao je Ignat.

Kako je istakao, jedino praktično rešenje je da se gađaju avioni koji ih bacaju, a ne bombe. Međutim, po rečima Ignata, za to su potrebni savremeni lovci koje Kijev nema.

Vojnik bataljona za vazdušno izviđanje Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Solonko rekao je za list da nedostatak lovaca loše utiče na bitku, te da vojnici stradaju.

Vojni ekspert Aleksej Leonkov rekao je za Sputnjik da su ruske klizne bombe postale ozbiljan problem za Oružane snage Ukrajine. Po njegovim rečima, duž cele linije fronta ruske trupe su počele aktivno da koriste visokoeksplozivne avionske bombe tipa FAB-500 sa modulima za planiranje i korekciju, što je omogućilo ruskim Vazdušno-kosmičkim snagama da deluju van dometa ukrajinske PVO.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: AKTIVIRAO SE VULKAN NA HAVAJIMA - Kilauea izbacuje "fontane lave"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)