ČEKAJUĆI DATUM SUĐENJA: Tramp se bogati, dok se optužnice nižu

A. V. V.

29. 08. 2023. u 07:00

DOK bivši predsednik SAD Donald Tramp i njegove pristalice nestrpljivo čekaju da sudija odredi datum početka suđenja povodom optužnice za pokušaj lažiranja izbornih rezlutata 2020. godine, lider republikanaca je od prodaje stvari sa njegovom fotografijom iz zatvora u Džordžiji zaradio 7,1 milion dolara! Trampova istorijska fotografija od minulog četvrtka našla se na majicama, šoljama i termosima, od čije prodaje je lider republikanaca uspeo da zaradi pozamašnu sumu novca za predizbornu kampanju.

ЧЕКАЈУЋИ ДАТУМ СУЂЕЊА: Трамп се богати, док се оптужнице нижу

Foto Tanjug/AP

Otkako su nadležni objavili Trampovu fotografiju sa namrgođenim licem uslikanu posle hapšenja u Atlanti, slika je postala viralna na društvenim mrežama. S obzirom na veliku pažnju javnosti, tim lidera republikanaca je iskoristio priliku da zaradi "nešto" novca. Osim od prodaje stvari sa njegovim likom, Tramp je prikupio skoro 20 miliona dolara za tri nedelje, od podizanja optužnica u slučajevima nereda u Džordžiji i Kapitolu. Minulog petka, odmah nakon hapšenja u Džordžiji, ostvario je zaradu od 4,18 miliona dolara, što je njegova najveća cifra u periodu od 24 sata u dosadašnjoj kampanji, prenosi Bi-Bi-Si.

Istovremeno, juče se očekivalo da sudija koji nadgleda slučaj mešanja u izbore bivšeg američki predsednik u saveznom sudu odredi datum suđenja koji bi mogao da ima presudan uticaj na trku za Belu kuću 2024. Američki okružni sudija Tanja Čutkan uporedila je argumente Trampovih branilaca i saveznih tužilaca o tome da li suđenje treba da počne pre ili posle predsedničkih izbora iduće godine. Specijalni advokat Džek Smit predložio je da suđenje počne u januaru, a izbor porote u decembru, dok Trampov tim kaže da bi suđenje trebalo da bude odloženo do aprila 2026.

Vodeći republikanski kandidat za predsednika suočava se sa ukupno četiri optužnice. Među njima su dve koje se odnose na njegove tvrdnje da su izbori ukradeni, a treća je za napad njegovih sledbenika na Kapitol u Vašingtonu. Četvrta je za podmićivanje porno-glumice Stormi Danijels. Tramp negira sve optužbe i tvrdi da su slučajevi protiv njega politički motivisani.

Velika podrška glasača

KRIVIČNI postupci koji se vode protiv Donalda Trampa nisu nimalo uzdrmali njegovu popularnost kod crvenih glasača. Prema poslednjim istraživanjima, Tramp vodi protiv guvernera Floride Rona Desantisa sa skoro 40 osto više podrške. Bivšem predsedniku SAD veruje 52 odsto glasača, a Desantisu samo 13 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)