POTPUNI HAOS U NEMAČKOJ: Minhen paralisan, oluja čupala drveće, ima i povređenih - evakuisano celo područje (VIDEO)

Novosti onlajn

25. 08. 2023. u 10:58

SNAŽNO nevreme pogodilo je Nemačku. U Minhenu potpuno paralizovan gradski železnički saobraćaj. Oluja u Štutgartu obarala drveće.

ПОТПУНИ ХАОС У НЕМАЧКОЈ: Минхен паралисан, олуја чупала дрвеће, има и повређених - евакуисано цело подручје (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Tvitter/@lamjedlamjed780

Nevreme je počelo u noći između četvrtka i petka, a kako prenose mediji, minhenski vozovi S-Bana obustavljeni su na relevantnim stanicama do daljega, objavile su nadležne vlasti.

"Razlog je povezan s vremenskim prilikama zbog kojih je došlo do kvarova na celom području gradske železnice u Minhenu", stoji u saopštenju objavljenom na internetu.

Oluja je zahvatila i kamp u gradu Lindau na obali Bodenskog jezera, gde je jak vetar iščupao nekoliko stabala. Tri osobe su povređene, a stanje jedne od njih je teško, saopštila je lokalna policija.


Proglašena opasnost je ostala na snazi u tom području zbog vremenskih prilika pa su lokalne vlasti odlučile da evakuišu celo područje. Oko 900 ljudi tako je privremeno utočište pronašlo u kongresnom centru u gradu Lindau, gde su ih zbrinuli spasioci, dodala je policija.

Voda je poplavila i ulice u gradu Frajburgu u pokrajini Baden-Virtenberg, gde je vetar takođe čupao drveće i oštetio dalekovode.

Tamošnji vatrogasci zabeležile su stotine hitnih poziva.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave