INCIDENT NA BELORUSKOJ GRANICI: Primećen dron, trupe stupile u akciju

Novosti online

19. 08. 2023. u 07:46

BELORUSKI graničari priveli su dvojicu državljana republike koji su pokušavali da lansiraju dron na teritoriju Litvanije, saopštio je Državni granični komitet Belorusije.

ИНЦИДЕНТ НА БЕЛОРУСКОЈ ГРАНИЦИ: Примећен дрон, трупе ступиле у акцију

Foto MO.Belorusije

- U noći 18. avgusta, graničari Lide zadržali su dvojicu državljana Belorusije u selu Gorodišče, Voronovski okrug. Muškarci su nameravali da lansiraju dron preko belorusko-litvanske granice. Bespilotna letelica, njene komponente, kao i radio veze su pronađene na mestu zadržavanja lica umešanih u nezakonite radnje, pokrenut je upravni proces - navodi se u saopštenju.

Granični komitet je napomenuo da je od početka avgusta ovo treći incident na granici sa Litvanijom, povezan sa nelegalnom upotrebom bespilotnih letelica.

- Zabranjeno je koristiti ili posedovati dron u pograničnom pojasu, kao i ostavljati ga van naselja koja se nalaze u pograničnom pojasu, bez obaveštavanja organa granične službe - podsetio je Državni granični komitet, precizirajući da je izrečena novčana kazna zbog nepoštovanja pravila.

Ranije su beloruski graničari u više navrata otkrivali ljude koji koriste bespilotne letelice u blizini granice, uključujući i za šverc.

BONUS VIDEO: Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!