PLANIRAO "KATASTROFALNI TERORISTIČKI NAPAD": EF-Bi-Aj brzom intervencijom uhapsio tinejdžera povezanog sa Al Kaidom

Tanjug

15. 08. 2023. u 18:08

TINEJDžER iz Filadelfije optužen je za planiranje potencijalno "katastrofalnog terorističkog napada", nakon što su federalne vlasti otkrile da je navodno komunicirao sa terorističkom grupom povezanom sa Al Kaidom i prikupljao materijal za pravljenje bombi, otkrili su danas zvaničnici.

ПЛАНИРАО КАТАСТРОФАЛНИ ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД: ЕФ-Би-Ај брзом интервенцијом ухапсио тинејџера повезаног са Ал Каидом

Foto: Printskrin

Kako se navodi, 17.godišnjaka su 11. avgusta uhapsili službenici FBI u njegovoj kući u zapadnoj Filadelfiji, zbog sumnje da je neimenovani tinejdžer bio u kontaktu sa Katibat al Tavhid val Jihad, organizacijom koju je Stejt department 2022. označio kao globalnu terorističku grupu, preneo je Njujork post.

Grupa, povezana sa Al Kaidom, prvenstveno deluje u sirijskoj provinciji Idlib, ali se veruje i da je odgovorna za napad na metro u ruskom Sankt Peterburgu u aprilu 2017.

Maloletnik je navodno dobio uputstva od terorističke grupe o tome kako da napravi improvizovane eksplozivne naprave, a agenti FBI-ja su pre njegovog hapšenja videli tinejdžera kako kupuje materijale za pravljenje bombi i opremu za spoljašnju upotrebu i taktičku opremu.

- Rad Zajedničke grupe za borbu protiv terorizma FBI osujetio je potencijalno katastrofalan teroristički napad u ime izopačene ideologije, koja ni na koji način ne predstavlja uverenja ogromne većine vernika koji traže mir, uključujući i muslimane - rekao je u ponedeljak okružni tužilac Filadelfije Lari Krasner.

 

BONUS VIDEO: SVI LETOVI I VOZOVI OTKAZANI - Tajfun Lan je stigao u Osaku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)