OTKLONJENA OPASNOST OD POŽARA NA JUGU RODOSA: Građanima stigla ohrabrujuća SMS poruka (FOTO)

Novosti online

27. 07. 2023. u 18:36

STANOVNICI su dobili sms poruku od Civilne zaštite Grčke u kojoj su saopštene lepe vesti, a to je da je opasnost od požara prošla, navodi se u objavi na Fejsbuk grupi "Grčka uživo".

ОТКЛОЊЕНА ОПАСНОСТ ОД ПОЖАРА НА ЈУГУ РОДОСА: Грађанима стигла охрабрујућа СМС порука (ФОТО)

Foto: AP

- Otklonjena je opasnost od požara za naselja Asklipio, Kiotari, Vati, Genadi, Lachania i Plimiri. Građani mogu da se vrate u svoja prebivališta - glasi poruka.

Da podsetimo, požari širom Grčke i dalje bukte. Požar u okrugu Magnezija u Grčkoj i dalje gori uprkos titanskim naporima koji se ulažu da se obuzda požar koji je juče izbio u Velestinu i odneo živote dve osobe. Trenutno je najopasnije u Volosu, gde su se uputili i vatrogasci iz Srbije.

Foto: Printskrin/Društvene mreže

Dramatično u Volosu

Dve osobe su poginule kada je požar izbio juče nedaleko od industrijske zone grada Volosa, u Velestinu.

Očekuje se da će temperature danas pasti nakon toplotnog talasa, ali jak vetar koje raspiruju vatru mogao bi da oteža gašenje požara.

Opština Volos u svom saopštenju zahteva da građani zbog požara i zaoštrene atmosfere ostanu u svojim domovima i izbegavaju kretanje i posebno navode:

- Situacija sa požarima je nažalost i dalje nekontrolisana. Molimo građane da izbegavaju putovanja, imajući u vidu da postoji ozbiljan rizik po njihovo zdravlje (respiratorni problemi) zbog opasnosti i toksičnosti mnogih materijala koji gore u fabrikama, industrijama i deponijama.

BONUS VIDEO: SRPSKI VATROGASCI SE UPUTILI KA VOLOSU - Biće angažovani na gašenju požara u regionu Tesalija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom