POLjSKI lideri, sudeći po svemu, računaju da pod 'kišobranom' Severnoatlantske alijanse oforme koaliciju kako bi se umešali u ukrajinski sukob i 'otkinuli što veći komad kolača' kako bi povratili, kako oni smatraju, svoje istorijske teritorije – današnju Zapadnu Ukrajinu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sednici Saveta bezbednosti.

Komentari (4)

Bizmark

21.07.2023. 17:34

Mislim da je kapitulacija Ukrajine pitanje sati ako ne dana. Posle stravičnih gubitaka u Dombasu i snažne ofanzive ruske vojske na Kupjansk jasno je da će najkasnije do nedelje 23.jula Ukrajina pasti u haos i rasulo. Ako se to slučajno ne desi, ne treba gubiti nadu, poraz Ukrajine je svakako blizu ako ne 2023 onda 2024 ili 2222.

Ivan Zgrozeni

21.07.2023. 17:42

Zapadna Poljska je u stvari Luzica. Na granici danasnje Nemacke i Poljske je grad Zgorzelec, rodno mesto Pavla Jurisica Sturma. Luzicki Srbi smatraju da su oni pravi Srbi koji su se pred genocidom Nemaca preselili na Balkan. I pored genocida danas stanovnici SD Saksonije imaju oko 30% haplogrupu R1a. Najvise imaju Poljaci oko 67%, Belorusi 54% i Rusi 47%. U Srbiji je ta haplogrupa zastupljena oko 23%. Najvise Srba vise od 30% ima haplogrupu I2a koja je najstarija, starosedelacka, jos iz kamenog doba. To pokazuje da je pamcenje Luzickih Srba tacno. To su oni "Sasi" koji su "dolazili iz Nemacke" da rudare kod Nemanjica. To su nas ucili u skoli. Jedino su propustili da kazu da Nemacka nije postojala u doba Nemanjica. Nastala je 1871. To je bio Drugi Rajh. Prvi je onaj Karla Velikog, treci Hirlerov a EU cetvrti. Putin bi morao da se pozabavi i prostitukama Rumunima koji su tokom Drugog svetskog rata okupirala cak i Odesu.

Istočni vetar

21.07.2023. 23:47

Dok Ukrainci slave "uspeh" kontraofazive, Poljska će se zadovoljiti sa teritorijom koja je navodno pripadala njima.... A kako će se provesti u tom slučaju, ostaje da se vidi..

walter pravicek

22.07.2023. 08:24

Poljaki pod"kišobranom"Amera i koalicije NATO-OTAN podigli nos,na njima može padati unutar kiša.Stolječima unazada oni su mrzili pravoslavce,katoliki su veči od Pape,a onaj njihov koji je mrtav,prvo bio rudar,pa napravio čerku,koja mu je bila kuvarica u Vatikanu.Toliko o "čistoti"katolika.Sada bi uzeli Ukrajinu,ali Putin neče dati.Jer Ukrajina jeste ipak pravoslavna sa židovom na čelu.