KIJEV BI DA TERORIZMOM SKRENE PAŽNJU SA NEUSPEHA NA NATO SAMITU Poljanski: Akcije Zelenskog nemaju vojni značaj

Novosti online

18. 07. 2023. u 19:00

TERORISTIČKI napadi koje izvode kijevske vlasti imaju za cilj da skrenu pažnju ukrajinskog stanovništva sa neuspeha na samitu NATO kao i sa neuspešnih pokušaja kontraofanzive, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

КИЈЕВ БИ ДА ТЕРОРИЗМОМ СКРЕНЕ ПАЖЊУ СА НЕУСПЕХА НА НАТО САМИТУ Пољански: Акције Зеленског немају војни значај

Foto Tanjug/AP

- Kako bi skrenuli pažnju stanovništva sa te neutešne realnosti, kao i sa neuspeha na nedavno održanom samitu NATO, režim predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog preduzima zvučne akcije, svojstvene međunarodnim teroristima, ali koje nemaju vojnog značaja - rekao je Poljanski tokom obraćanja u Generalnoj skupštini UN.

Podsećamo, u ponedeljak ujutru kijevski režim je izveo napad na Krimski most pomoću dva bespilotna plovila. Tom prilikom su poginule dve osobe, bračni par, a povređena je njihova maloletna ćerka.

Samit Alijanse održan je u prestonici Litvanije, Vilnjusu, od 11-12. jula. Prema završnom saopštenju koje je objavio generalni sekretar Jens Stoltenberg, učesnici samita doneli su odluku da ne traže od Ukrajine da ispuni Akcioni plan za članstvo u NATO, a takođe su odobrili višegodišnji program vojne pomoći zemlji. Članice su obećale da će pozvati Ukrajinu u Alijansu „kada svi uslovi za to budu ispunjeni“, ali tek nakon završetka sukoba.

BONUS VIDEO: STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU - Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!