BELA KUĆA POTVRDILA: Američka nuklearna podmornica ulazi u luku Busan u Južnoj Koreji

Novosti onlajn

18. 07. 2023. u 10:58

PRVI put od 1980-ih američka podmornica sa nuklearnim balističkim projektilima (SSBN) uplovila je u južnokorejske teritorijalne vode, rekao je u utorak visoki američki zvaničnik i potvrdio da su dve savezničke zemlje pokrenule pregovore o koordinisanom odgovoru u slučaju izbijanja nuklearnog rata sa Severnom Korejom.

БЕЛА КУЋА ПОТВРДИЛА: Америчка нуклеарна подморница улази у луку Бусан у Јужној Кореји

Foto Tanjug/AP

Koordinator Bele kuće za Indo-Pacifik Kurt Kembel potvrdio je da je u toku poseta američke delegacije koja se očekivala nakon najave objavljene u zajedničkoj deklaraciji tokom samita između južnokorejskog predsednika Jun Suk Leola i američkog predsednika Džozefa Bajdena održanog prošlog aprila u Vašingtonu, prenosi Rojters.

- Dok razgovaramo danas, američka nuklearna podmornica ulazi u luku Busan. To je prvi dolazak jedne američke nuklearne podmornice u nekoliko decenija - rekao je Kembel novinarima na brifingu u Seulu, gde je prisustvovao prvom nuklearnom savetovanju sa južnokorejskim zvaničnicima.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZALEPILI SE NA AERODROMSKU PISTU - Klimatski aktivisti protestovali u Hamburgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)