HAOS U AMERICI: Na jednoj obali vreli talas, na drugoj kiše i ogromne poplave, a središtem kontinenta besni tornado (FOTO)

Tanjug

14. 07. 2023. u 13:58

VIŠE od trećine Amerikanaca susreće se sa ekstremno visokim temperaturama, a građani savezne države Vermont spremaju sa za oluje, nakon nedavnih velikih poplava.

ХАОС У АМЕРИЦИ: На једној обали врели талас, на другој кише и огромне поплаве, а средиштем континента бесни торнадо (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

SAD se suočavaju se ekstremnim meteo uslovima od obale do obale - s jedne strane vreli talas pogodio je Kaliforniju, tornado je pogodio srednji zapad, dok istok očekuje još kiše, nakon ogromnih poplava.

FOTO: Tanjug/AP

Stanovnici Vermonta, koji se još oporavljaju od naleta opasnih vremenskih prilika prethodnih dana, sada se spremaju za novu turu jakih oluja u toj oblasti, počev od danas, preneo je "Gardijan".

Ove nedelje su istorijske poplave oštetile nekoliko hiljada domova, kompanija i puteva, a neki stanovnici ostali su zaglavljeni.

Ministarstvo zdravlja te američke savezne države potvrdilo je da je jedna osoba preminula, muškarac (63), koji se udavio u svojoj kući, a obavljeno je više od 200 spasavanja i 100 evakuacija kao rezultat ekstremno jakih oluja.

Visoravni u pustinjskim oblastima će pogoditi temperature i do blizu 50 stepeni tokom dana, dok se noću neće spuštati ispod 27 stepeni.

Ali, u Vermontu, tek što se voda povukla, brane su bile stabilne u četvrtak i više puteva je otvoreno.

U toj državi, međutim, očekuju se velike oluje koje mogu da izazovu grad, nove poplave, pa čak i tornado.

BONUS VIDEO: ITALIJANI I TURISTI POHRLILI NA FONTANE: Ovo je njihov način rashlađivanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!