RIKI VALERI UŠLA I U ISTORIJU: Transrodna manekenka proglašena za mis Holandije 2023

Novosti Onlajn

10. 07. 2023. u 13:37

RIKI Valeri Kol izabrana je za Mis Holandije 2023. godine. Ova dvadesetdvogodišnjakinja predstavljaće Holandiju na 72. izboru za Mis sveta u Salvadoru, a Riki je ušla i u istoriju, budući da je prva transrodna žena koja je osvojila ovu nacionalnu titulu u Holandiji, piše TMZ.

РИКИ ВАЛЕРИ УШЛА И У ИСТОРИЈУ: Трансродна манекенка проглашена за мис Холандије 2023

Foto: Printskrin/Instagram/rikkievaleriekolle

Riki Valeri će biti druga transrodna osoba koja je učestovala na izboru za Mis sveta, budući da je pre nje tu priliku imala Angela Ponse iz Španije 2018. godine.

Valeri je, kako se ističe, veliki zagovornik prava mladih žena i posebno se zalaže za one koje su "naišle na odbacivanje od strane svojih porodica prilikom promene pola". 

Podsećamo, vlasnica takmičenja "Izbor za mis univerzuma" od 2022. godine je transrodna Jakapong Jakrajutatip zvana Eni, koja je na prethodnom zboru održala kontroverzni govor o "osnaživanju žena" navodeći da će "tim brendom konačno upravljati - žene".

Tajlanđanka Jakrajutatip, koja se promoviše kao prva žena vlasnica "Izbora za mis univerzuma", rođena je kao muškarac i pohađala je isključivo škole za dečake u kojima je, kako navodi, "bila izložena neprestanom maltretiranju i batinama", a nakon promene pola proslavila se učešćem u rijaliti programima. 

(RT)

BONUS VIDEO:

NEMAČKA: „Mi predstavljamo šareni svet“ : Preko 50.000 ljudi okupilo se na najvećem događaju ponosa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije