OTVOREN BERLUSKONIJEV TESTAMENT: Ko nasleđuje Gadafijeve kamile i Putinov krevet

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

10. 07. 2023. u 11:17

Nestrpljivo se očekivalo otvaranje testamenta Silvija Berluskonija, privrednika i lidera partije Forca Italija, koji je preminuo 12 juna. Bio je treći najobogatiji Italijan. Iako je Berluskonijeva poslednja volja obelodanjena, naslednici jednog dela imovine još su nepoznati.

ОТВОРЕН БЕРЛУСКОНИЈЕВ ТЕСТАМЕНТ: Ко наслеђује Гадафијеве камиле и Путинов кревет

milica ostojić

Od njegovog ukupnog bogatstva od 7,1 milijradu evra, oko polovinu iznosi vrednost kompanija, najvećim delom one koje su kotirane na berzi, a tu su i vile, avioni, helikopteri, jahta, luskuzni jedrenjak, vikend-kuće, impresivan broj umetničkih dela. Kolekcija predstavlja 24.000 umetničkih dela smeštenih na raznim mestima, u rezidencijama u njegovom vlasništvu, ali i u magacinima. Nju čini desetine hiljada slika kupljenih telefonom na aukcijama, uključujući i delo slavnog Ticijana.

Među umetničkim slikama veoma je veliki broj onih ruskog porekla. To su brojna dela verskog karaktera i ženskih akata, smatra se da ih ima oko 1.000 poreklom iz Rusije.Tako bar tvrdi toskanski prodavac umetničkih dela Aleksandar Orlando, preko kojeg je kavaljer, tako su zvali Berluskonija, kupovao.

U ogromnom broju vrednosti za nasledstvo ostaće i čuveni „Putinov krevet“ kojeg je ruski predsednim poklonio svom prijatelju. To je jedna vrsta baldahina, koji je najpre bio smešten u vili Gracioli, u srcu Rima, a zatim premešten u Berluskonijevu vilu u ulici Aurelija Antika. Tu se Berluskoni preselio posle smrti slavnog reditelaj Franka Zafirelija koji je tu besplatno stanovao do kraja života.

Postoji i bogatsvo koje nema samo tržišnu vrednost, već i istorijsku, kao što su replike pet pehara Kupa Šampiona osvojenih kada je Berluskoni bio predsesnik fudbalskog kluba Milan.

Ali, tu su i kamile koje mu je poklanjao Gadafi. Taj lični poklon nikada nije stigao u Italiju, ostao je u Tripoliju u zoo-vrtu gde su živele, pre Gadafijeve smene sa vlasti. Pa, ako su preživele u vremenu posle pada libijskog režima, i one čine deo testamenta koji neko treba da nasledi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)