U ITALIJI BUM U KUPOVINI “MIKROKARA“: Autić manji od bilo kojeg drugog kojeg poznajemo

MIKRO autić, mogu da ga voze već sa 14 godina, električni je i smatra se da će uskoro postati učesnik u saobraćaju, posebno u velikim gradovim,a i olakšati život u saobraćajnim gužvama i razrešiti problem parkiranja.

У ИТАЛИЈИ БУМ У КУПОВИНИ “МИКРОКАРА“: Аутић мањи од било којег другог којег познајемо

milica ostojić

Podaci o prodaji i porudžbinama za samo nekoliko meseci neverovatni su, ali i oni o vrsti modela koji se najavljuju, samo u 2022. godini „četvorotočkaši“ registrovali su rekord u porastu prodaje, pa je preko 7.000 komada, odnoso 74,1 procenata, više nego u prethodnoj godini.

Predviđanja su da će taj porast godišnje uvek nadmašiti 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Ali, već se vidi problem, proizvodnja ne stiže količinu porudžbina.

U proizvodnji mini autića vodi se računa o lakom manevrisanju, o bezbednosti u vožnji, jer će za volanom uglavnom biti mladi, ne zaobilazeći i privlačnu cenu. Poslednja dva modela koja su pristigla na tržište, prvi „Silence“ S04“, kršten je kao „nanokar“, dug 2,28 metra, za dve osobe, sa baterijom koja se može izmeštati, u obliku koferčića, a može se napuniti i kod kuće za sedam sati. Koštaće 15.000 evra.

Drugi model je „Mole urbana“, projektovao ga je čuveni dizajner Umberto Palermo, četvrtastog je oblika i može se napuniti za maksimalno dva sata. Može se poručiti od jeseni i koštaće 10.500 evra, a kako se bude povećavao broj porudžbina, cena će se i snižavati.

Iz Torina, iz Fijata, stiže konkurencija, jer se sada najavljuju novi model mini auta, replika nekadašnjeg „Topolina“ ali električni, sve u italijanskom stilu, u dve verzije „zatvoreni“ i  "dolče vita otvoreni“. Za oba je predviđena cena od 7.500 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom