IZRAELCI SE POVLAČE IZ IZBEGLIČKOG KAMPA U DŽENINU: U krvavoj dvodnevnoj operaciji ubijeno 12 Palestinaca

Tanjug

05. 07. 2023. u 07:11

IZRAELSKA vojska počela je da povlači trupe iz Dženina na okupiranoj Zapadnoj obali, nakon dvodnevnih ''intenzivnih operacija'', u kojima je ubijeno najamanje 12 Palestinaca i zaplenjeno na stotine komada oružja, saopštili su sinoć izraelski zvaničnici.

ИЗРАЕЛЦИ СЕ ПОВЛАЧЕ ИЗ ИЗБЕГЛИЧКОГ КАМПА У ЏЕНИНУ: У крвавој дводневној операцији убијено 12 Палестинаца

Foto: Tviter

Rojters prenosi da su se borbe između izraelskih trupa i palestinskih militanata nastavile u sredu u delovima izbegličkog kampa Dženin, što je donekle odložilo planirano povlačenje izraelskih snaga s te lokacije.

Do ovog događaja došlo je nekoliko sati nakon što je militant Hamasa udario automobilom u prepunu autobusku stanicu u Tel Avivu, ranivši osmoro ljudi, nakon čega je napadača ubio naoružani prolaznik.

Iz Hamasa su naveli da je taj napad osveta za izraelsku ofanzivu.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu saopštio je da teroristički napad u Tel Avivu neće odvratiti Izrael od nastavka borbe protiv terorizma.

- Oni jednostavno ne poznaju duh Izraela, našu vladu, naše građane i borce - rekao je Netanjahu i dodao da izraelske snage "završavaju misiju" u Dženinu, nakon dva dana velikih vojnih udara.

- U ovom trenutku završavamo misiju i mogu da kažem da naša velika akcija u Dženinu nije jednokratna stvar. Nastavićemo da delujemo po potrebi, kako bismo iskorenili terorizam. Nećemo dozvoliti da Dženin ponovo postane leglo terorizma - naveo je Netanjahu.

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA PRIPREMA ZA VANREDNE SITUACIJE U SVEMIRU - Ruski astronaut Konstantin Borisov na obuci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis