MERKELOVA I DALJE NA TERET BUDŽETA: Nemci iz svog džepa odvajaju za šminku i frizuru bivšoj kancelarki

Novosti Onlajn

29. 06. 2023. u 18:41

DRŽAVA bivšoj nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, pored kancelarije i osoblja, i dalje plaća troškove šminkerke i frizerke koja je prati i na njenim putovanjima, javljaju danas nemački mediji.

МЕРКЕЛОВА И ДАЉЕ НА ТЕРЕТ БУЏЕТА: Немци из свог џепа одвајају за шминку и фризуру бившој канцеларки

Foto: Tanjug AP

- Kancelarski kabinet bivšoj kancelarki Angeli Merkel plaća troškove profesionalne asistentkinje za make-up i frizuru i u slučajevima kada se radi o terminima koji nisu javni - prenosi dnevnik Tagesspiegel odgovor kabineta nemačkog kancelara.

Kancelarski kabinet je objasnio da su termini na kojima je prisutna i profesionalna stilistkinja povezani s obavezama koje proizlaze iz bivše funkcije nemačke kancelarke, koju je Angela Merkel obavljala do kraja 2021.

Kako piše Tagesspiegel, prilikom obračuna troškova u računovodsku kancelara, činovnicima su upali u oči i visoki hotelski troškovi stilistkinje koja Merkel prati na njenim putovanjima.

Reiner Holznagel, predsednik Udruženja nemačkih poreznih obveznika, organizacije koja prati i kritikuje bespotrebno trošenje javnih sredstava, smatra da stilistkinja ne spada u neophodne troškove za ispunjavanje obaveza povezanih s bivšom funkcijom.

Mesečni troškovi njene kancelarije oko 66.000 evra

- Poreskim obveznicama je teško objasniti zašto političarima moraju da plaćaju šminku i frizerku. Ovi troškovi moraju biti svedeni na minimum ili ih moraju pokriti sami političari - rekao je Holznagel za Tagesspiegel. Isti list je nedavno objavio kako mesečni troškovi kancelarije bivše kancelarke Angele Merkel iznose oko 66.000 evra.

Poslednjih godina se razvila rasprava o finansiranju kancelarija bivših visokih zvaničnika, a bivšem kancelaru Gerhardu Šrederu je, zbog njegovog proruskog stava i odnosa s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, uskraćeno daljnje finansiranje kancelarije zbog “delovanja koje se protivi interesima SR Nemačke”.

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!