OVAKO SU IZGLEDALI PREGOVORI LUKAŠENKA I VOĐE VAGNERA: Lider Belorusije otkrio detalje, evo koga je Prigožin prvo tražio

Novosti onlajn

27. 06. 2023. u 17:29

BELORUSKI lider je izneo detalje o tome kako su zapravo protekli njegovi subotnji razgovori sa šefom Vagnerovog PMC Jevgenijem Prigožinom u pokušaju da se zaustavi oružana pobuna u Ruskoj Federaciji.

ОВАКО СУ ИЗГЛЕДАЛИ ПРЕГОВОРИ ЛУКАШЕНКА И ВОЂЕ ВАГНЕРА: Лидер Белорусије открио детаље, ево кога је Пригожин прво тражио

Foto: Profimedia/Ilustracija

Najopasnije u vezi sa subotnjim događajima u Rusiji bilo je kako bi se situacija mogla razvijati u budućnosti, primetio je predsednik Belorusije. On je rekao da je u jutarnjem telefonskom razgovoru sa Putinom shvatio da je već doneta teška odluka - da se "pokvasi" Prigožin.

- Putinu sam predložio da ne žuri. Hajde, kažem, razgovaraćemo sa Prigožinom, sa njegovim komandantima. Na šta mi je on rekao: „Slušaj, Saša, beskorisno je. On čak i ne diže slušalicu, ne želi ni sa kim da razgovara" - rekao je Lukašenko.

Beloruski predsednik je ispričao detalje o tome kako su se saznali brojevi telefona preko kojih se Prigožin može kontaktirati, kao rezultat toga, poziv je prošao, a šef Vagnera je odmah podigao telefon.

- Prva runda se govorila oko 30 minuta psovkama... On se, naravno, izvinio i počeo da mi govori psovke - rekao je Lukašenko.

Prema rečima beloruskog lidera, lider PMC-a je bio u „euforiji i pomahnitalenom stanju“, pored toga, na njega su ozbiljno uticali komandanti jurišnih odreda, koji su videli pogibiju svojih boraca. Sam Prigožin je najpre zahtevao „da mu daju Šojgua i Gerasimova“, kao i sastanak sa Putinom.

- Kažem: „Ženja, niko ti neće dati ni Šojgua ni Gerasimova, posebno u ovoj situaciji. Vi poznajete Putina koliko i ja. Drugo, ne samo da će se sastati sa vama, već zbog ove situacije neće razgovarati telefonom - rekao je Lukašenko.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE U BELORUSIJI - Zajednički manevri ruskih i beloruskih snaga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave