SEVERNA KOREJA PODRŽALA MOSKVU: Pjongjang stao na stranu Rusije zbog aktuelnih dešavanja sa "Vagnerom"

Novosti onlajn

25. 06. 2023. u 16:39

ZAMENIK ministra inostranih poslova Severne Koreje Im Džong Il, koji se sastao s ruskim ambasadorom u Pjongjangu Aleksandrom Macegorom, uputio je podršku Moskvi u vezi s događajima koji su se odigrali 24. juna.

СЕВЕРНА КОРЕЈА ПОДРЖАЛА МОСКВУ: Пјонгјанг стао на страну Русије због актуелних дешавања са Вагнером

Foto: Profimedia

Tokom razgovora zamenik ministra je rekao da će Severna Koreja „pružiti moćnu podršku svakom izboru i odluci rukovodstva Rusije“, prenela je Centralna telegrafska agencija Severn Koreje.

Tokom noći 24. juna u Rostovu na Donu snage „Vagnera“ zauzele su štab Južnog vojnog okruga, nakon izjave Evgenija Prigožina da je ruska avijacija izvela napade na kampove te vojne grupe. Ministarstvo odbrane Rusije i Federalna služba bezbednosti Rusije su te navode demantovali.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je dejstva „vagnerovaca“ nazvao zločinačkom avanturom, a protiv Prigožina je pokrenut krivični postupak zbog organizovanja oružane pobune.

Kasnije je pres-služba predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka saopštila da je on pregovarao s Prigožinom, koji je prihvatio njegov predlog da obustavi kretanje „Vagnera“ na teritoriji Rusije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u subotu uveče saopštio da će Prigožin otputovati u Belorusiju, a da će krivični postupak protiv njega biti obustavljen.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave