AMERIČKI SPECIJALNI TUŽILAC O SUĐENJU TRAMPU: Uputio zahtev, tvrdi da bivši američki predsednik ne bi imao vremena za pripremu

Tanjug

24. 06. 2023. u 08:47

SPECIJALNI tužilac SAD Džek Smit zatražio je od saveznog suda da, do 11. decembra, odloži početak suđenja bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu po optužbama za namerno zadržavanje poverljivih državnih dokumenata i ometanje pravde, prema sudskim spisima prenosi Rojters.

АМЕРИЧКИ СПЕЦИЈАЛНИ ТУЖИЛАЦ О СУЂЕЊУ ТРАМПУ: Упутио захтев, тврди да бивши амерички председник не би имао времена за припрему

Foto: Profimedia

U utorak, američki okružni sudija odredila je datum početka suđenja za 14. avgust, ali Smit je, u podnesku od petka, naveo da bi taj datum "uskratio braniocu optuženog ili predstavniku Vlade razumno vreme potrebno za efektivno pripremanje".

Specijalni tužilac Ministarstva pravde SAD u ovom slučaju Džek Smit obećao je ranije brzo suđenje nakon optužnice od 37 tačaka, preneo je Rojters.

Tramp, koji je u trci za nominaciju republikanaca za predsedničke izbore 2024. godine, prošle nedelje je saslušan pred saveznim sudom u Majamiju, tokom kojeg se izjasnio da nije kriv za optužbe da je nezakonito držao dokumente nacionalne bezbednosti, po napuštanju funkcije, kao i da je lagao zvaničnike koji su pokušavali da ih povrate.

BONUS VIDEO: NEBO U NjUJORKU POSTALO JE NARANDžASTO - Dim od šumskih požara u Kanadi prekriva Severnu Ameriku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)