PAPA FRANJA IDE U PORTUGALIJU: Otkrio šta mu je rekao lekar pred putovanje

Tanjug

22. 06. 2023. u 20:31

PAPA Franja poručio je danas, 40 dana pre obeležavanja predstojećeg Svetskog dana mladih u Portugaliji (WYD), u video poruci mladima, da mu je doktor rekao da može da putuje i da "jedva čeka" da prisustvuje toj manifestaciji.

ПАПА ФРАЊА ИДЕ У ПОРТУГАЛИЈУ: Открио шта му је рекао лекар пред путовање

Foto: AP

- Neki misle da zbog bolesti ne mogu da idem, ali doktor mi je rekao da mogu, pa ću biti sa vama. Idemo, mladi - naveo je papa u poruci koju je preneo Vatikan njuz.

Papa je poslao poruku mladim ljudima sa svih kontinenata koji će se okupiti u Lisabonu od 1. do 6. avgusta na Svetski dan mladih i objavio da će prisustvovati velikom događaju.

- Ostalo je još 40 dana, kao Veliki post, do sastanka u Lisabonu. Spreman sam! Jedva čekam da odem - rekao je papa, pokazujući sivi ranac sa kompletom koji će biti podeljen učesnicima.

Papa Franja, kako je potvrdila vatikanska pres služba, boraviće u Lisabonu od 2. do 6. avgusta.

On je takođe izrazio zahvalnost predstavnicima Asocijacije ogranka za pomoć Istočnim Crkvama (ROACO) za aktivnu solidarnost i velikodušnost, kao i za njihov rad na ublažavanju patnji naroda u ratom razorenoj Ukrajini, Turskoj i Siriji, Svetoj zemlji i drugim dijelovima svijeta.

Papa je primio danas članove ROACO-a u Vatikanu i uručio im pripremljeni govor, uz objašnjenje da neće moći da ga pročita jer još oseća poteškoće s disanjem nakon opšte anestezije kojoj je bio podvrgnut tokom operacije 7. juna u rimskoj Poliklinici Đemeli.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE: Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)