PAPA FRANJA IDE U PORTUGALIJU: Otkrio šta mu je rekao lekar pred putovanje

Tanjug

22. 06. 2023. u 20:31

PAPA Franja poručio je danas, 40 dana pre obeležavanja predstojećeg Svetskog dana mladih u Portugaliji (WYD), u video poruci mladima, da mu je doktor rekao da može da putuje i da "jedva čeka" da prisustvuje toj manifestaciji.

ПАПА ФРАЊА ИДЕ У ПОРТУГАЛИЈУ: Открио шта му је рекао лекар пред путовање

Foto: AP

- Neki misle da zbog bolesti ne mogu da idem, ali doktor mi je rekao da mogu, pa ću biti sa vama. Idemo, mladi - naveo je papa u poruci koju je preneo Vatikan njuz.

Papa je poslao poruku mladim ljudima sa svih kontinenata koji će se okupiti u Lisabonu od 1. do 6. avgusta na Svetski dan mladih i objavio da će prisustvovati velikom događaju.

- Ostalo je još 40 dana, kao Veliki post, do sastanka u Lisabonu. Spreman sam! Jedva čekam da odem - rekao je papa, pokazujući sivi ranac sa kompletom koji će biti podeljen učesnicima.

Papa Franja, kako je potvrdila vatikanska pres služba, boraviće u Lisabonu od 2. do 6. avgusta.

On je takođe izrazio zahvalnost predstavnicima Asocijacije ogranka za pomoć Istočnim Crkvama (ROACO) za aktivnu solidarnost i velikodušnost, kao i za njihov rad na ublažavanju patnji naroda u ratom razorenoj Ukrajini, Turskoj i Siriji, Svetoj zemlji i drugim dijelovima svijeta.

Papa je primio danas članove ROACO-a u Vatikanu i uručio im pripremljeni govor, uz objašnjenje da neće moći da ga pročita jer još oseća poteškoće s disanjem nakon opšte anestezije kojoj je bio podvrgnut tokom operacije 7. juna u rimskoj Poliklinici Đemeli.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE: Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)