NA ZAPADU NIŠTA NOVO: Moskva poručuje - "NATO nije zainteresovan za mir"

Novosti onlajn

19. 06. 2023. u 22:52

IZJAVE generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da se ne sme zamrznuti konflikt u Ukrajini nisu nove, Alijansa nije zainteresovana za mir i cilj joj je da Rusiji nanese strateški poraz, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško.

НА ЗАПАДУ НИШТА НОВО: Москва поручује - НАТО није заинтересован за мир

FOTO: AP/Tanjug

- U izjavi Stoltenberga nema apsolutno ništa novo. NATO je zvanično objavio da je cilj hibridnog rata koji su pokrenuli strateški poraz Rusije, a Ukrajina se koristi kao instrument. Očigledno je da oni nisu zainteresovani za mir. To se može videti ne samo po izjavama i po promenama doktrina, gde je Rusija proglašena direktnom pretnjom Alijansi, već i po sve većem obimu vojne pomoći koja se pruža Ukrajini, uključujući isporuke sve modernijeg i ofanzivnijeg naoružanja - naveo je ruski zamenik ministra.

Ranije je Stoltenberg, na pres konferenciji sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, izjavio da pravičan mir u Ukrajini ne može da znači zamrzavanje konflikta.

- Svi želimo da se rat završi, ali pravičan mir ne može da znači zamrzavanje konflikta i prihvatanje sporazuma koji diktira Rusija - rekao je on.

Ponovio je da Alijansa namerava da podržava Kijev koliko god bude potrebno i dodao da što više teritorija oni oslobode, to će njihova pozicija za pregovaračkim stolom biti jača.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

LETEĆE GRDOSIJE PARAJU NEBO: "Novosti" na najvećem svetskom salonu aeoronautike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (7)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima