PREMIJER BRITANIJE IMA OBJAŠENJE: Pojasnio zašto njegova vlada nije u stanju da potpiše trgovinski sporazum sa Amerikom

Đ. G.

08. 06. 2023. u 17:41

BRITANSKI premijer Riši Sunak nazvao je pandemiju koronavirusa i sukob u Ukrajini razlozima zbog kojih vlada zemlje još uvek nije zaključila trgovinski sporazum obećan pre nekoliko godina sa Sjedinjenim Državama, preneo je u četvrtak Skaj njuz .

ПРЕМИЈЕР БРИТАНИЈЕ ИМА ОБЈАШЕЊЕ: Појаснио зашто његова влада није у стању да потпише трговински споразум са Америком

Foto AP

- Mislim da je potrebno sagledati makroekonomsku situaciju. Ona se promenila od tog trenutka... Od tada smo prošli kroz pandemiju. Suočili smo se sa ratom u Ukrajini i to je promenilo makroekonomsku situaciju - rekao je Sunak tokom poseta Vašingtonu.

Pravi odgovor na ovu situaciju je fokusiranje na ono što je Britancima najvažnije, rekao je premijer.

Istovremeno, šef britanske vlade je ukazao na značaj saradnje Londona i Vašingtona zbog povećanih rizika po ekonomsku bezbednost, prenosi kanal.

Trgovinski sporazum sa Sjedinjenim Državama do kraja 2022. bilo je jedno od obećanja britanske vladajuće Konzervativne partije kada je pobedila na izborima 2019. godine.

Britanski premijer Sunak boravi u dvodnevnoj poseti Vašingtonu. Tamo namerava da razgovara sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom o stvaranju „barijera“ za uvođenje veštačke inteligencije i uspostavljanju međunarodnog tela za kontrolu veštačke inteligencije, po uzoru na IAEA . Istovremeno, sam Sunak je ranije izjavio da namerava da pokrene temu o pretnji uništenja čovečanstva od veštačke inteligencije, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024