AMERIČKI AMBASADOR U KINI: Peking da “napravi pravi izbor”

Tanjug

08. 06. 2023. u 00:35

AMERIČKI ambasador u Kini Nikolas Berns izrazio je danas nadu da će Kina „napraviti pravi izbor” u podsticanju Rusije da okonča rat u Ukrajini.

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР У КИНИ: Пекинг да “направи прави избор”

Foto: Printskrin

-Pravi izbor za Kinu je da podstakne Rusiju da se pridržava međunarodnog prava, povuče svoje trupe i da se obnovi suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, rekao je Berns, prenosi Si-En-En (CNN).

On je dodao da ne može da predvidi šta će uraditi kineska vlada, ali da je to ono za šta se Vašington zalaže i "oni znaju našu poziciju".

Foto Ambasada SAD u Kini

Nikolas Berns

Berns je rekao da se nedavno sastao sa kineskim izaslanikom koji je otputovao u Ukrajinu, Li Huijem.

Očekuje se da će američki državni sekretar Entoni Blinken otputovati u Kinu u narednim nedeljama, rekli su za Si-En-En dvojica američkih zvaničnika upoznata sa ovim pitanjem.

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izjavio je u nedelju da će se američki predsednik Džo Bajden „u nekom trenutku” sastati i sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove