DETALJI INCIDENTA NA NEBU IZNAD VAŠINGTONA: Američki lovci F-16 jurili "cesnu", letelica pala u Virdžiniji

Tanjug

05. 06. 2023. u 07:21

AMERIČKA ratna avijacija podigla je borbene avione F16 koji su krenuli za lakim putničkim avionom tipa "cesna" koji je narušio vazdušni prostor oko glavnog grada SAD Vašingtona, a čiji pilot nije reagovao na pozive kontrole letenja.

ДЕТАЉИ ИНЦИДЕНТА НА НЕБУ ИЗНАД ВАШИНГТОНА: Амерички ловци Ф-16 јурили цесну, летелица пала у Вирџинији

Foto: Profimedia/Ilustracija

Avion "cesna" kasnije se srušio u susednoj državi Virdžinija, a na mestu nesreće nisu pronađeni preživeli, prenosi Rojters.

Tokom svoje akcije američki lovci F16 izvršili su probijanje zvučnog zida iznad Vašingtona, što je izazvalo iznenađenje i uznemirenost stanovništva.

Iz policije savezne države Virdžinija je potvrđeno da su u avionu "cesna" bile četiri osobe i da na mestu pada tog aviona nije bilo preživelih.

Avion "cesna" je registrovan na kompaniju Enkor Motors iz Melburna u saveznoj državi Floridi, a vlasnik kompanije Džon Rumpel izjavio je za dnevnik Vašington post da su u avionu leteli njegova ćerka, unuka i njena dadilja.

- Ne znamo ništa o padu aviona. Za sada smo u kontaktu sa ljudima i Federalne službe za civilnu avijaciju - rekao je Rumpel u razgovoru sa izveštačem Vašington posta.

Američka vojska je pokušala da kontaktira sa pilotom koji nije reagovao i činilo se da "cesna" leti na autopilotu, izjavio je neimenovani izvor upoznat sa ovim slučajem.

- Borbeni avioni dobili su dozvolu za probijanje zvučnog zida i let supersoničnom brzinom, što su mogli da čuju stanovnici glavnog grada SAD - navodi se u zvaničnom saopštenju.

BONUS VIDEO: SPREMNI ZA EVAKUACIJU - Budi se vulkan Popokatepetl

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili