EU PRETI ZABRANOM "TVITERA": Upozorenje Ilonu Masku, vlasniku popularne društvene mreže

A. V. V.

30. 05. 2023. u 16:59

FRANCUSKI ministar za digitalnu tranziciju i telekomunikacije Žan Noel Baro "zapretio" je vlasniku "Tvitera" Ilonu Masku da će ova društvena mreža biti zabranjena u Evropskoj uniji ako se ne bude pridržavala novih propisa o dezinformacijama. Novi zakon o digitalnim uslugama koji bi regulisao rukovođenje na internetu trebalo bi da stupi na snagu 25. avgusta.

ЕУ ПРЕТИ ЗАБРАНОМ ТВИТЕРА:  Упозорење Илону Маску, власнику популарне друштвене мреже

Foto: Unsplash/Ilustracija

- Dezinformacije su jedna od najtežih pretnji koje opretećuju naše demokratije. Nadam se da će "Tviter" ispuniti evropska pravila do 25. avgusta. U suprotnom, neće više biti dobrodošao, zabranićemo ga u Evropskoj uniji - izjavio je Baro za francuski radio, prenosi "Raša tudej".

Nove odredbe predviđaju da pretraživači i velike društvene mreže kao što su "Tviter", "Jutjub" i "Tiktok" donesu mere za ublažavanje "dezinformacija, izbornih manipulacija, sajber-nasilja nad ženama ili nanošenje štete maloletnicima na internetu". Evropska komisija preti visokim kaznama onima koji prekrše zakon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)