ŠOLC DOŽIVEO NEPRIJATAN INCIDENT: Nepoznati muškarac prišao do kancelara i zgrabio ga rukama

Novosti online

26. 05. 2023. u 00:23

MUŠKARAC star 48 godina, za koga se navodi samo da ima grčko prezime, privatnim automobilom se pridružio koloni vozila u kojoj je bio nemački kancelar Olaf Šolc, a kada je kolona stigla na pistu aerodroma u Frankfurtu, on je uspeo da dođe do kancelara i zgrabi ga rukama.

ШОЛЦ ДОЖИВЕО НЕПРИЈАТАН ИНЦИДЕНТ: Непознати мушкарац пришао до канцелара и зграбио га рукама

Foto: Tanjug

 Kako javlja "Bild", incident se desio u sredu oko 23 sata, svega nekoliko trenutaka pre nego što je Šolc ušao u vladin avion.

Kancelar je upravo proslavio 25. rođendan Evropske centralne banke (ECB) i sa ministrom finansija Kristijanom Lindnerom napustio zgradu ECB, uputivši se ka aerodromu. Putovali su blindiranim limuzinama, a policajci državne policije Hesena u patrolnim automobilima i na motociklima obezbeđivali su kolonu vlade. Kancelarovi telohranitelji sedeli su u dva službena automobila Šolca.

Na putu, privatni automobil iznenada se pojavio iza poslednjeg patrolnog automobila. Za volanom je bio čovek za koga će se kasnije tvrditi da je mislio da je to veliko porodično venčanje. Policajci očigledno nisu primetili automobil, koji nije bio deo vladinog konvoja.

Čuvari aerodroma u Frankfurtu su ga pustili da prođe barijeru na putu ka pisti, iako registarska tablica nije bila prethodno najavljena kao sve ostale.

Telohranitelji kasno reagovali

Kolona je dalje nastavila ka vladinom avionu Erbas A319. Svi članovi delegacije - uključujući Lindnera - počeli su da ulaze u avion. Samo ne Šolc.

On je obavljao još jedan javni telefonski poziv u svom automobilu, koji je potrajao nekoliko minuta. Kancelara su i dalje čuvali telohranitelji iz BKA i hesenske policije.

I onda se desilo...

Šolc je izlašao iz limuzine, želeći da se zahvali policiji i, kako to često biva, fotografiše se za uspomenu.

U tim trenucima čovek je napustio svoje vozilo, iznenada pojurio prema Šolcu, rukovao se s njim i pritisnuo ga na svoje grudi. Tek kada je čovek pustio Šolca, telohranitelji su prepoznali opasnu situaciju.

Šolc se slikao sa policajcima

U tom trenutku su svi shvatili da ne znaju ko je taj čovek, pa je on brzo uhapšen.

Iz kancelarije kancelara saopšteno je da "za Olafa Šolca to nije bio veliki incident u konkretnoj situaciji, samo iznenađujuće topao zagrljaj. Retrospektivno, postaje jasno šta se tu moglo dogoditi."

Šolcov tim za obezbeđenje je skrušen i priznaje: To se nikada više ne sme ponoviti. A kancelar?

Reagovao je prilično hladno, a zatim se slikao sa hesenskim policajcima.

(Bild)

BONUS VIDEO: ZAŠTITA OD DRONOVA - Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Petersburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

SRPSKA STRANA PRIČE NA SI-EN-ENU: Kako je Vučić principijelnom politikom doveo do toga da se u svetu čuje srpski glas