SLUČAJ BEZ PRESEDANA: Aviokompanija zabranila predsednici države da leti

Tanjug

21. 05. 2023. u 11:38

OSNIVAČ gruzijske nacionalne aviokompanije "Džordžan ervejs" zabranio je predsednici zemlje Salomi Zurabašvili da koristi njene usluge nakon što je rekla da će bojkotovati tu aviokompaniju zbog obnavljanja letova za Rusiju.

СЛУЧАЈ БЕЗ ПРЕСЕДАНА: Авиокомпанија забранила председници државе да лети

Foto: Profimedia

Rusija je u maju objavila da ukida četvorogodišnju zabranu direktnih letova sa Gruzijom i decenijama važeće vize za Gruzijce koji putuju u Rusiju, preneo je Rojters.

Zurabašvili je pozvala gruzijske vlasti da osujete rusku inicijativu, što su oni ignorisali.

Tamaz Gajašvili, osnivač privatne kompanije "Džordžan ervejs", izjavio je da je Zurabašvili sada "persona non grata" i da joj neće biti dozvoljeno da koristi usluge kompanije dok se ne "izvini pred gruzijskim narodom”.

Zurabašvili se za sada nije oglašavala.

Iako su gruzijski zvaničnici pozdravili obnavljanje letova, pojedini Gruzijci koji žele da se njihova zemlja distancira od Moskve u korist Evropske unije demonstrirali su danas u centru Tbilisija.

BONUS VIDEO: ZAŠTITA OD DRONOVA - Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Petersburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!