TURSKA JE U STANJU DA OBEZBEDI TRANSPARENTNE IZBORE Peskov promentarisao pretnje mešanjem SAD u aktuelna dešavanja u Ankari

Đ.G.

15. 05. 2023. u 12:15

TURSKA je u stanju da obezbedi transparentne izbore i spreči nezakonite radnje, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući pretnju mešanjem SAD u turske izbore.

ТУРСКА ЈЕ У СТАЊУ ДА ОБЕЗБЕДИ ТРАНСПАРЕНТНЕ ИЗБОРЕ Песков проментарисао претње мешањем САД у актуелна дешавања у Анкари

Foto: Printskrin Youtube/ BBC News

Aktuelni predsednik Turske Tajip Erdogan na predsedničkim izborima održanim 14. maja dobija više od 49 odsto glasova, njegov rival Kemal Kiličdaroglu - skoro 45 odsto glasova, rekao je šef turske Visoke izborne komisije Ahmet Jener u ponedeljak, iznoseći podatke nakon obrade glasačkih listića iz 99 odsto glasačkih kutija u zemlji.

Izbori će se završiti u prvom krugu ako jedan od kandidata dobije 50 odsto glasova. Inače, pobednik će biti određen u drugom krugu 28. maja. Stručnjaci smatraju da je drugi krug izbora neizbežan.

- Turska je zrela, demokratska, jaka suverena zemlja, koja je, naravno, u stanju da obezbedi transparentne, demokratske izbore i spreči bilo kakve nezakonite radnje - rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara kako se Kremlj odnosi prema pretnjama o „turskom majdanu“, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: TRENUTAK PADA HELIKOPTERA - U regionu Brijanska srušile se četiri letelice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?