"NEKO JE U KUHINJI, MI SMO NA BALKONU": Erdogan poslao snažnu poruku svojim pristalicama

Novosti online

15. 05. 2023. u 07:37

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan obratio se svojim pristalicama sa balkona sedišta svoje stranke AKP u Ankari oko 1 sat posle ponoći, a obraćanje je započeo ljubavnom pesmom svojim fanovima koji su satima čekali njegov govor.

НЕКО ЈЕ У КУХИЊИ, МИ СМО НА БАЛКОНУ: Ердоган послао снажну поруку својим присталицама

Foto: Profimedia/Emmanuel DUNAND

On je svoj govor započeo rečima "neko je u kuhinji, a mi na balkonu", misleći na svog glavnog protivkandidata Kemala Kiličdaroglua, koji je tokom predizborne kampanje objavljivao video-snimke iz svoje skromne kuhinje.

- Iako konačni rezultati još nisu stigli, značajno vodimo. Još ne znamo konačne zvanične rezultate, čekamo deklaraciju volje našeg naroda. Dok čekamo rezultate, odlučio sam da unapred održim tradicionalni govor sa balkona - rekao je Erdogan.

Bi-Bi-Si je javio da je to jasna sugestija da, iako Erdogan nije uspeo da pobedi u prvom krugu izbora, veruje da će pobediti u drugom.

Već krenuo u kampanju za drugi krug

- Naš narod je odlučio. Ne trebaju nam novi izgovori. Videćemo volju našeg naroda kada budemo videli konačne rezultate - dodao je on. Podsetimo, Erdogan je sa istog balkona održao i govor na ranijim izborima, na kojima je ubedljivije pobedio. Bi-Bi-Si prenosi da se čini da Erdogan vodi kampanju za drugi krug sa balkona, koristeći činjenicu da je dobio više glasova od svog rivala u prvom krugu.

On je pozvao zvaničnike svoje stranke AKP da nastave da prate prebrojavanje preostalih glasova.

- Ne znamo da li su izbori odlučeni u prvom krugu. Ako naša nacija odluči da ide u drugi krug, mi ćemo to poštovati. Ali verujemo da ćemo ovaj krug završiti sa više od 50 odsto glasova, ima još glasova za prebrojavanje - rekao je Erdogan u trenutku kada je prebrojano nešto više od 90 odsto glasačkih listića.

(Indeks.hr)

BONUS VIDEO: TRENUTAK PADA HELIKOPTERA - U regionu Brijanska srušile se četiri letelice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)