TAKTIČKI RAKETNI SISTEMI NA ZAPADNOJ GRANICI: U toku provera borbene gotovosti jedinica u tri vojna okruga

Novosti online

14. 05. 2023. u 15:54

TAKTIČKI raketni kompleksi i višecevni bacači raketa su stupili na borbeno dežurstvo na zapadnoj granici Belorusije, saopštila je zvanična televizija Ministarstva odbrane Belorusije „VoenTV“.

ТАКТИЧКИ РАКЕТНИ СИСТЕМИ НА ЗАПАДНОЈ ГРАНИЦИ: У току провера борбене готовости јединица у три војна округа

Foto printskrin YouTube Armymedia BG

-Pored zapadnih granica se nalaze taktični raketni kompleksi i višecevni bacači raketa. Vojska jasno demonstrira da će na svaki pokušaj agresije prema Belorusiji odmah odgovoriti naš ‘polonez’ i „točka“, navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da raketna divizija zajedno sa jedinicama obavlja zadatke u okviru provere borbene gotovosti, kao što su: zauzimanje startnih pozicija, organizacija njihove zaštite i odbrane, kao i korišćenje divizije za borbeno dežurstvo u određenim objektima.

U beloruskom Ministarstvu su naveli da u okviru provere borbene gotovosti, koja se nastavlja u beloruskoj vojsci, deluju na navedenim mestima mehanizovane jedinice, snage za specijalne operacije, raketne jedinice i artiljerija.

Foto printskrin tvzvezda.ru

-Taktičke akcije se održavaju u različitim regionima zemlje. Pritom se jedinice, kao pravilo, kreću ka nepoznatim tačkama, piše u saopštenju.

Ministarstvo odbrane Belorusije je 3. maja saopštilo da će sprovesti još jednu fazu kompleksne provere borbene gotovosti jedinica za reagovanje u kriznim situacijama. Provera je organizovana u jedinicama u Grodnjenskoj, Brestskoj i Minskoj oblasti. Osim toga, provera je sprovedena i u jedinicama za protivvazduhoplovnu odbranu, raketnim jedinicama, artiljeriji kao i u operativnim komandama.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna