TO JE REŠENO, MOLDAVIJA SE NI NE PITA: Ruski mirovnjaci ostaju u Pridnjestrovlju

Novosti Onlajn

02. 05. 2023. u 09:09

ŠEF diplomatije Pridnjestrovlja Vitalij Ignjatijev rekao je da će ruski mirovnjaci u svakom slučaju ostati u regionu, čak i ako se Moldavija povuče iz sporazuma o mirovnoj misiji. Po njegovom mišljenju, moguće povlačenje Moldavije neće dovesti do prekida misije.

ТО ЈЕ РЕШЕНО, МОЛДАВИЈА СЕ НИ НЕ ПИТА: Руски мировњаци остају у Придњестровљу

Foto: Printskrin

- Čak i ako Moldavija pokuša da se povuče, verujemo da to neće biti razlog da se obustavi mirovna operacija. Ona u svakom slučaju mora ostati, jer ovde živi značajan broj civila – pola miliona stanovnika Pridnjestrovlja, uključujući građane Ruske Federacije, kojih ima skoro 250 hiljada - rekao je Ignjatijev u intervjuu za list Izvestija.

Vitalij Ignjatijev je dodao da su ranije moldavske vlasti u više navrata govorile o povlačenju iz sporazuma po kojem su ruski mirovnjaci uvedeni u Pridnjestrovlje.

Ruske mirovne snage se nalaze u Pridnjestrovlju od 1992. godine, kada je završena aktivna faza vojnog sukoba u regionu. U Pridnjestrovlju je raspoređena i operativna grupa ruskih trupa koja čuva oružje i municiju i pomaže u sprovođenju mirovne misije.

Moldavska delegacija je 20. aprila na sastanku Zajedničke kontrolne komisije za upravljanje mirovnom operacijom saopštila da ruski mirovni kontingent krši režim bezbednosti. Moldavska strana je istakla da se ruska tehnika kreće bez koordinacije sa njima.

BONUS VIDEO: POSLEDICE GRANATIRANjA NIKOLAJEVA - Pogledajte snimke ruševina iz ukrajinskog grada

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)