SAMIT MINISTARA ARPSKIH ZEMALJA: Podrška Siriji da uspostavi kontrolu svoje teritorije

Tanjug

02. 05. 2023. u 00:32

MINISTRI spoljnih poslova Sirije, Jordana, Saudijske Arabije, Egipta i Iraka saopštili su u završnoj izjavi nakon današnjeg sastanka u jordanskoj prestonici Amanu da daju podršku Siriji i njenim institucijama da prošire kontrolu nad svojom zemljom, zatim da suzbiju prisustvo oružanih i terorističkih grupa, i da se zaustavi strano mešanje u unutrašnja pitanja Sirije.

САМИТ МИНИСТАРА АРПСКИХ ЗЕМАЉА: Подршка Сирији да успостави контролу своје територије

Foto: EPA

Ministri su u saopštenju istakli značaj saradnje između Sirije, zainteresovanih zemalja i Ujedinjenih nacija, u formulisanju strategije za rešavanje izazova koji se odnose na bezbednost granica i borbu protiv terorizma, prenela je sirijska agencija SANA.

Ministri su se dogovorili da formiraju tehnički tim na nivou eksperata koji će pratiti rezultate ovog sastanka i definisati naredne korake na putu rešavanja krize u Siriji.

Rojters je ranije danas javio da je sastanak održan u sklopu pripreme mape puta za okončanje 12-godišnjeg konflikta u Siriji.

Ministri spoljnih poslova Sirije, Egipta, Iraka, Saudijske Arabije i Jordana razgovarali su o načinima okončanja 12-godišnjeg sukoba u Siriji i razmatrali mogućnosti normalizacije odnosa sa tom zemljom, navela je britanska agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ODREKAO SE TITULE! Novak Đoković objavio gde i kada igra do kraja 2023. godine