ZAGOSPODARIĆE NEBOM: Putin najavio ogromno ulaganje, slede još čvršće veze sa Kinom

Novosti Onlajn

28. 04. 2023. u 07:56

INDUSTRIJA bespilotnih letelica je najvažnija oblast ruske delatnosti u koju će se u budućnosti investirati 500 milijardi rubalja, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

ЗАГОСПОДАРИЋЕ НЕБОМ: Путин најавио огромно улагање, следе још чвршће везе са Кином

Foto: Mikhail Tereshchenko, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/AP Photo/Andy Wong, File/Shutterstock/Ilustracija

Po njegovim rečima, cifra od 500 milijardi rubalja je i dosta konzervativna.

- Ako svi zajedno budemo radili, biće i hiljadu milijardi rubalja - rekao je Putin tokom prezentacije organizacije u oblasti bespilotnih vazdušnih sistema.

On je dodao da treba da budu osigurani bezbednost i režim poverljivosti, ali da to ne treba da ometa razvoj sfere bespilotne avijacije.

Putin je istakao da je za strukturne promene neophodno razvijati industriju bespilotnih aviona, prenosi Sputnjik. On je na sastanku sa predstavnicima organizacija u sferi bespilotnih letelica pozvao da se podrže efikasne ideje i projekti u toj oblasti, jer će to omogućiti da se osigura tehnološki suverenitet, konkurentnost i nezavisnost.

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je industrijski park Rudnjevo, gde je pokrenuta proizvodnja bespilotnih letelica, novim industrijskim licem Moskve. Šef države je posetio danas ovaj objekat.

Dogovor sa kineskim liderom

Putin je saopštio da se dogovorio sa kineskim predsednikom Si Đinpingom da razmenjuju informacije u oblasti visokih tehnologija.

- Nedavno sam se sastao sa kolegom iz Kine – veoma otvoreno smo razgovarali o mnogim sferama i dogovorili smo se da treba da se dopunjujemo, posebno u visokotehnološkim industrijama – gde neko od nas postigne neki napredak da razmenjujemo te informacije tehnološki i da pomažemo razvoju tržišta - rekao je ruski lider, istakavši da će sve to biti i urađeno, te da „na nivou Vlade treba izraditi instrumente za podršku izvoza”.

BONUS VIDEO: NAJUBOJITIJI BROD NA SVETU - Zaplovila fregata "Admiral Gorškov" naoružana "Cirkon" projektilima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri