SARADNIK ZELENSKOG: Politika koja je naterala Ukrajinu da odustane od nuklearnog oružja dovela je do rata

Novosti online

27. 04. 2023. u 00:13

POLITIKA Sjedinjenih Država i nekoliko zapadnih zemalja, koja je primorala Ukrajinu da odustane od nuklearnog oružja, dovela je do aktuelnog sukoba u republici, napisao je na Tviteru savetnik šefa kabineta Vladimira Zelenskog Mihail Podoljak.

САРАДНИК ЗЕЛЕНСКОГ: Политика која је натерала Украјину да одустане од нуклеарног оружја довела је до рата

Foto Tanjug/AP

-Nažalost, Sjedinjene Države, zajedno sa nizom zapadnih zemalja, naterale su Ukrajinu da odustane od nuklearnog i drugog naoružanja kako bi osigurale garantovanu bezbednost i stabilnost u regionu, napisao je on.

Prema Podoljaku, jedini mogući način da se obezbedi mir u Evropi je ulazak postsovjetske republike u NATO.

Organizacija Severnoatlantskog pakta (NATO) planira da usvoji saopštenje o Ukrajini na svom predstojećem samitu u Vilnjusu, izjavila je u sredu Seleste Valander, pomoćnica sekretara za odbranu za međunarodnu bezbednost.

-Izjava NATO-a o važnosti Ukrajine kao evropske zemlje, njenom pravu da postoji unutar svojih međunarodno priznatih granica kao suverena i nezavisna država - biće značajna..., rekla je portparolka Pentagona u Predstavničkom domu američkog Kongresa.

Po njenim rečima, to bi trebalo da bude ključan rezultat samita Severnoatlantske alijanse u Vilnjusu.

Ovaj multilateralni samit zakazan je za 11. i 12. jul 2023.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!