KENEDI U TRCI ZA PREDSEDNIKA: Bratanac bivšeg američkog predsednika objavio stranačku kandidaturu

A.V.V.

21. 04. 2023. u 08:00

BRATANAC nekadašnjeg predsednika SAD Džona F. Kenedija, sin bivšeg američkog državnog tužioca Roberta Kenedija, Robert Kenedi junior (69) ulazi u trku za kandidata demokrata na predsedničkim izborima 2024. godine. On je time na crtu u redovima "plavih" stao spisateljici Merijen Vilijamson, ali i aktuelnom šefu Bele kuće Džozefu Bajdenu, čija potvrda da će se kandidovati za drugi mandat se još očekuje.

КЕНЕДИ У ТРЦИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА: Братанац бившег америчког председника објавио страначку кандидатуру

Tanjug

Potomak američke "dinastije" Kenedi je advokat za životnu sredinu, u SAD je poznat i kao okoreli antivakser. Kritikovao je obaveznu vakcinaciju dece, kao i cepljenje protiv kovida 19 zbog čega su ga američke vlasti cenzurisale tokom pandemije. Kandidaturu je objavio na mitingu u Bostonu, gde je poručio da mu je misija da "da okonča koruptivno spajanje državne i korporativne moći koja preti da nametne novu vrstu feudalizma."

U govoru je glasačima poručio da će naterati što više građana da zaborave da su republikanci ili demokrate i da se sete da su - Amerikanci.

- Ljudi treba da se fokusiraju na vrednosti koje delimo umesto na pitanja koja nas dele - naglasio je Kenedi.

Na putu do glasača Kenediju bi mogla da stane njegova porodica, komentariše Si-En-En. Pojedini članovi njegove porodice ranije su osudili njegove stavove o vakcinama. Osim toga, u sukobu je bio sa majkom, braćom i sestrama, jer je podržao oslobađanje Sirhana Bišara Sirhana, čoveka koji je pucao i ubio njegovog oca Roberta Kenedija i služi doživotnu kaznu. On im, i pored toga, ne zamera što mu ne pružaju podršku.

Rebert Kenedi nije prvi Kenedi koji je rešio da na crtu stane aktuelnom predsedniku SAD u njegovoj trci za drugi mandat. Njegov drugi stric, bivši senator Edvard Kenedi, bio je protivnik Džimiju Karteru na stranačkim izborima 1980. godine, ali je izgubio.

Bajden pomešao Irak i Iran

GOTOVO da nema nedelje u kojoj se američkom predsedniku Džozefu Bajdenu ne omakne neki gaf. On je juče tokom govora o vojnoj službi svog sina Boa Bajdena pomešao Irak i Iran. "Bio sam u Iraku i Iranu. Iraku i Iranu, ali u Iraku, ne u Iranu. Pogrešio sam. Bio sam u Iraku i Avganistanu više od 30 puta", rekao je aktuelni šef Bele kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)