SPORAZUM RIMA S TUNISOM: Obuka za rad u Tunisu, a potom stižu u Italiju

ZAVRŠAVAMO sporazum o obuci 4.000 radnika u Tunisu koji će potom obučavati druge kako da bi potom stigli u Italiju na već dogovorene poslove. To je prva zemlja sa kojom Italija sprovodi ovakav projekat obuke.

СПОРАЗУМ РИМА С ТУНИСОМ: Обука за рад у Тунису, а потом стижу у Италију

FOTO: Tanjug/AP

To je plan koji je izneo italijanski ministar za Spoljne poslove i međunarodnu saradanju Antonio Tajani potpisan u Rimu sa tuniskim kolegom Nabilom Amarom. Plan ima za cilj zaustavljanje migranata koji stižu u Italiju neregularnim putevima definisanim kao „pošast koja izaziva smrt u Sredozemnom moru“.

Italija smatra Tunis prijateljskom zemljom, a osim ovog Sporazuma daće svoj udeo i u EU u pogledu reformi koje su u toku u toj zemlji. Italijanska Vlada izražava zadovoljstvo što Tunis smatra da je borba protiv trgovine ljudima fundamentalna kao što to smatra i Italija.

Tunis je prihvatio takođe nova pravila Italije o pooštravanju kazni protiv trgovaca ljudima, koji takođe trguju oružjem i drogom, kao i merama za repatrijaciju i pravila o

Od početka godine u Italiju je stiglo više od 33.000 nelegalnih migranata od toga sa tuniskih obala preko 15.000. Oni potiču iz raznih zemalja - Obale Slonovače, Gvineje i drugih, a jedan deo su i Tunižani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana