MORAVJECKI NIŽE DIPLOMATSKE GAFOVE: Oglasila se kineska ambasada zbog izjave o Tajvanu - Poljski premijer se meša u unutrašnje stvari Kine

Tanjug

14. 04. 2023. u 15:18

KINESKA ambasada u Varšavi odgovorila je danas na izjavu poljskog premijera Mateuša Moravjeckog da će Kina "napasti Tajvan" ukoliko Ukrajina bude izgubila rat protiv Rusije, poručivši da je reč o političkoj manipulaciji.

МОРАВЈЕЦКИ НИЖЕ ДИПЛОМАТСКЕ ГАФОВЕ: Огласила се кинеска амбасада због изјаве о Тајвану - Пољски премијер се меша у унутрашње ствари Кине

Foto: EPA/Zbigniew Meissner

- Zvaničnik poljske vlade je 13. aprila otvoreno uporedio pitanja Tajvana i Ukrajine i izneo neosnovanu tvrdnju da će, ako Ukrajina izgubi rat, kontinentalna Kina napasti Tajvan sledećeg dana - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je svaki pokušaj da se pitanje Ukrajine dovede u vezu sa situacijom na Tajvanu - politička manipulacija iza koje stoje skriveni motivi.

- To je bezumno gaženje principa nacionalnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta i flagrantno mešanje u unutrašnje stvari Kine - poručili su iz kineske ambsade.

Moravjecki je prethodno izjavio da bi poraz Ukrajine mogao da predstavlja početak kraja "zlatnog doba" Zapada.

- Ako izgubimo Ukrajinu, onda ćemo ćemo ostati bez mira narednih decenija. Neuspeh u Ukrajini može da bude početak kraja zlatnog doba Zapada - rekao je Moravjecki tokom posete Sjedinjenim Američkim Državama.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao