UKRAJINA NA FINANSIJSKOM PLANU NE POSTOJI, IZDRŽAVANJE NEĆE TRAJATI U NEDOGLED: Orban kratko i jasno objasnio kad će biti kraj rata

Novosti onlajn

14. 04. 2023. u 09:51

EVROPA troši desetine milijardi dolara na izdržavanje Ukrajine, to ne može da traje u nedogled, rekao je mađarski premijer Viktor Orban.

УКРАЈИНА НА ФИНАНСИЈСКОМ ПЛАНУ НЕ ПОСТОЈИ, ИЗДРЖАВАЊЕ НЕЋЕ ТРАЈАТИ У НЕДОГЛЕД: Орбан кратко и јасно објаснио кад ће бити крај рата

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Na finansijskom planu Ukrajina je nepostojeća država, čim SAD i EU prekinu da je izdržavaju, sukob će se završiti. Pad ekonomskih pokazatelja je ogromna, što je potpuno logično zbog rata. Očigledno je da Ukrajina ne može samu sebe da finansira. Pitanje je da li ćemo izdržavati Ukrajinu. Čim Amerika i Evropa odrično odgovore na to pitanje, rat će se završiti - rekao je Orban.

Kako je rekao, Evropa pokriva finansijski ukrajinske penzije, račune, državne institucije, zdravstvo, obrazovanje, a to su ogromne sume, nekoliko desetina milijardi evra koje fale evropskoj privredi.

Kroz budžet EU u finansiranju Ukrajine učestvuje i Mađarska, iako se položaj mađarske manjine u Zakarpatju stalno pogoršava, naveo je Orban.

BONUS VIDEO: "MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU - Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)