PRISTALICE raskolničke „Pravoslavne crkve Ukrajine“ silom su zauzele hram Ikone Bogorodice Kazanjske kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve u Hmeljnickom na zapadu Ukrajine, saopštio je „Savez pravoslavnih novinara“.

Komentari (3)

Pera

14.04.2023. 17:21

Ukrajinu vodi banda razbojnika, ali se zbog geopolitike tolerišu njihova zlodela. Narod će na kraju presuditi zločincima na čelu sa Zelenskim.

Karlo Veliki

15.04.2023. 11:24

Pre svega SFRJ nije razbila Amerika, vec Vatikan i Nemacka uz zestoku pomoc Austrije. Zasluge za to treba pripisati Poljaku papi Vojtili(papa Pavle II). Taj isti pelcer iz Vatikana ide sada preko Amerike kupovinom Vartolomeja, koji preuzima ulogu likvidatora pravoslavlja, kroz priznavanje autokefalnosti ukrajinskoj, makedonskoj, a sledi i crnogorskoj crkvi.. 2007.g. Nemacka je na silu i bez ikakvih uslova u EU uvela Rumuniju i Bugarsku, to je morao biti razarajuci signal da nam Nemci pripremaju "secu knezova". Sada se javljaju sa novom kartom u kojoj Vojvodina nije deo Srbije. Srbija je poslednjih 30 godina demografski i materijalno iscedjena i nije za rat, pa joj treba mudrost... Ta mudrost je da po svaku cenu izbegne rat, a da ima sto vise hajduka... Evo ja se prijavljujem za hajduke, iako sam star... Zar u pesmi ne postoji i Starac Vujadin?..