(UZNEMIRUJUĆE) POJAVIO SE SNIMAK UBISTVA RUSKOG BLOGERA: Ovo su mu bile poslednje reči, a onda nastaje pakao

Novosti online

04. 04. 2023. u 19:25

RUSKI istražitelji danas su optužili 26-godišnju Darju Trepovu za terorizam zbog ubistva vojnog blogera Vladlena Tatarskog u eksploziji bombe u Sankt Peterburgu.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ПОЈАВИО СЕ СНИМАК УБИСТВА РУСКОГ БЛОГЕРА: Ово су му биле последње речи, а онда настаје пакао

Foto: AP

Tatarski, pristalica ruske vojne kampanje u Ukrajini, pravog imena Maksim Fomin, ubijen je u nedelju u eksploziji u kafiću u kojem je trebalo da govori o iskustvima ratnog izveštača u zoni borbenih dejstava u istočnoj Ukrajini.

Trenutak eksplozije snimljen je i objavljen na društvenim mrežama.
Tatarski je bio vidno oduševljen bistom koju je dobio na poklon, pa je čak rekao "Gle, zlatni Tatarski", ali je nekoliko trenutaka kasnije ista eksplodirala i ubila ga.
Takođe, na snimku se vidi i Trepova koja je sedela u blizini.

Kako je saopšteno, Trepova je optužena za "teroristički čin organizovane grupe koji je uzrokovao namernu smrt". Dodali su da je postupala prema uputstvima ljudi koji deluju u ime Ukrajine.

Kremlj je u ponedeljak objavio da je ubistvo istaknutog ratnog blogera "teroristički čin" i da postoje dokazi da je s time povezana Ukrajina. Optužio je Kijev da je upleten u ubistvo u saradnji s pristalicama ruskog opozicionog čelnika Alekseja Navaljnog, koji se nalazi u zatvoru.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave