POGLEDAJTE - TRAMP ĆE SE PREDATI SUDU NA MENHETNU: Otputovao avionom za NJujork (FOTO)

Novosti online

03. 04. 2023. u 19:20

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp odleteo je sa Floride u Njujork kako bi se suočio sa optužbama u istrazi o tajnom novcu koji je navodno isplaćen porno zvezdi pre predsedničih izbora 2016. godine, objavio je Rojters.

ПОГЛЕДАЈТЕ - ТРАМП ЋЕ СЕ ПРЕДАТИ СУДУ НА МЕНХЕТНУ: Otputovao авионom за Њујорк (ФОТО)

Foto Tanjug/AP

Tramp bi trebalo da se preda Okružnom tužilaštvu Menhetna u utorak, kada će mu verovatno biti uzeti otisci prstiju i fotografisaće ga pre nego što se pojavi pred sudijom u postupku gde će se izjasniti da nije kriv za optužbe.

Tramp, republikanac koji je najavio da želi da se vrati na predsedničku funkciju 2024. godine, prvi je bivši predsednik SAD koji se suočava sa krivičnim prijavama.

Konkretne optužbe uključene u optužnicu velike porote nisu otkrivene. Tramp je rekao da je nevin, a on i njegovi saradnici su optužbe prikazali kao politički motivisane. U postu na društvenim mrežama kasno u nedelju, Tramp je rekao da planira da napusti svoje imanje Mar-a-Lago u Palm Biču u podne i ode u Trampov toranj na Menhetnu pre nego što se u utorak ujutru uputi u zgradu suda.

Kako javlja Rojters, Trampov avion sa ispisanim njegovim imenom sa strane i slikom američke zastave na repu bio je parkiran na aerodromu Vest Palm bič u blizini Mar-a-Laga.

Manje grupe Trampovih pristalica čekale su da pokažu svoju podršku na aerodromu i na ruti kojom se očekivalo da stigne do aviona.

Sudski zvaničnik je rekao da je suđenje planirano za 14.15 časova u utorak. Tramp će se potom vratiti na Floridu i obratiti iz Mar-a-Laga u 20.15, saopštila je njegova kancelarija.

Očekuje se da će se Tramp pojaviti pred sudijom Huanom Merčanom, sudijom koji je prošle godine predsedavao krivičnim suđenjem u kojem je Trampova kompanija za nekretnine osuđena za poresku prevaru. Sam Tramp u tom slučaju nije optužen.

Tramp je u petak na društvenim mrežama napisao da ga Merčan mrzi, a napao je tužioca u slučaju - okružnog tužioca Menhetna Alvina Brega.

Sudski zvaničnik je rekao da će sudija odlučiti u ponedeljak da li će dozvoliti fotografisanje i snimanje u sudnici.

Njujorška policija je tokom vikenda počela da podiže barikade duž ivice trotoara oko Trampovog tornja i zgrade Krivičnog suda na Menhetnu u centru grada. Očekuju se demonstracije na tim lokacijama, a policija je saopštila da su pripremljeni.

Ostale sudnice na višim spratovima zgrade suda biće zatvorene pre suđenja kao deo bezbednosnih mera, rekao je zvaničnik suda.

rt.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri