"KOST U GRLU ZAPADA" Rusija predsedava Savetom bezbednosti UN

Novosti onlajn

02. 04. 2023. u 08:13

RUSIJA će tokom svog predsedavanja Savetom bezbednosti UN biti pošten posrednik, pokušaji da se ona isprovocira osuđeni su na neuspeh, napisao je na Telegram kanalu prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski.

КОСТ У ГРЛУ ЗАПАДА Русија председава Саветом безбедности УН

Foto AP

Rusija će narednih mesec dana predsedavati Savetom bezbednosti UN.

- Posramljeni su svi naši neprijatelji i zlobni kritičari, za koje je takva perspektiva bila kost u grlu - rekao je Poljanski.

On je istakao da „u UN ipak važi međunarodno pravo i poslovnik koji se gradio decenijama, a ne „poredak, zasnovan na pravilima“ kojim kolektivni Zapad pokušava da zameni međunarodno pravo".

- Kao što i priliči predsednicima, bićemo pošteni posrednici, kao što smo i bili u februaru 2022. godine, kada je tokom našeg predsedavanja započeta specijalna vojna operacije - naglasio je zamenik predstavnika Ruske Federacije u svetskoj organizaciji.

- Svaki pokušaji da nas provociraju unapred su osuđeni na neuspeh. Za razliku od naših bivših zapadnih partnera, mi igramo pošteno u međunarodnoj areni i ne promovišemo dvostruke standarde - rekao je Poljanski.

Ranije je u američkim medijima pokrenuta kampanja u vezi sa ruskim predsedavanjem Savetom bezbednosti UN u aprilu. Neke publikacije su dovele u pitanje pravo Rusije da predsedava. Kako je u intervjuu za TASS izjavio stalni predstavnik Ruske Federacije pri UN Vasilij Nebenzja, Rusiju je nemoguće lišiti ovog prava.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju