ZA KRALJA ČARLSA U NEMAČKOJ PRIREĐENA SVEČANA VEČERA: Među gostima Angela Merkel, ali ne i kancelar Olaf Šolc

Novosti online

30. 03. 2023. u 13:17

U BERLINU je sinoć održana svečana večera u čast kralja Čarlsa, a čiji domaćin je bio nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer.

ЗА КРАЉА ЧАРЛСА У НЕМАЧКОЈ ПРИРЕЂЕНА СВЕЧАНА ВЕЧЕРА: Међу гостима Ангела Меркел, али не и канцелар Олаф Шолц

Foto: AP

Među brojnim zvanicama bila je i bivša kancelarka Angela Merkel, a pažnju medija privuklo je odsustvo aktuelnog kancelara Olafa Šolca utoliko više što su večeri prisustvovali lideri vodećih stranaka kao što su Fridrih Merc (CDU), Kristijan Lindner (FDP) i Robert Habek (Zeleni).

Iz kabineta kancelara na pitanje portala t-onlajn pojašnjavaju da Šolc "u principu nikad ne prisustvuje takvim banketima".

Ipak, odsustvo kancelara naišlo je na kritike britanskih medija. List Tajms ukazuje da kancelar baš toga dana nije imao nikvu zvaničnu obavezu.

Inače, ne postoji zvanično pravilo koje kaže da kancelar ne može da učestvuje na državnim banketima, piše Berliner morgenpost.

Međutim, prilikom posete kraljice Elizabete II, tadašnja kancelarka Merkel je bila na večeri u zamku Belvi, rezidenciji predsednika Nemačke. I tada kao i sada sedela je za kraljevskim stolom.

Kralj Čarls sa kraljicom Kamilom doputovao je juče u Nemačku, što je njegova prva zvanična poseta.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

NIJE ZA SVAKOG: Pogledajte kako izgleda masaža sa zmijama na Filipinima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (FOTO/VIDEO)